Известие

Collapse
No announcement yet.

2.0TS - обороти при 100 км/ч

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
    Е друже виж как си ме разбрал. Мисълта ми е че говорите за размер на гуми той не оказва влияние на скоростта отчетена от километража
    Напротив. Размера гуми оказва точно влияние и на километража и на скоростомера по простата причина, че и двата уреда са фиксирани да отчитат вярно при определен размер гуми. Когато промениш размера (като под размер визирам диаметъра) да кажем към по-голям за същия брой завъртания на гумата (обороти) си изминал по голямо разстояние (заради по големия размер) и от тук изчисленията както на километража така и на скоростомера се разминават с действителността. Тук влиза в сила и един друг закон (v = w.r ), но това пък е тема на съвсем други размишления.

Comment

При мен показанията километраж- GPS се различават с около 5- 8 км./ час. Съответно грешката е най- малка при ниските скорости. По табло винаги показва повече.
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
        Баси аз никога не съм си пробвал колата колко може да направи...
        шегуваш се нали?
        Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
        sprint tropheo
        155/1.8
        156/2.0 Selespeed

Comment

Не е само той...
          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
            шегуваш се нали?
            Въобще не се шегувам. Никога не съм пробвал до къде стига скоростомера. 170 съм правил най-много.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от kkkrisss Покажи съобщение
              Напротив. Размера гуми оказва точно влияние и на километража и на скоростомера по простата причина, че и двата уреда са фиксирани да отчитат вярно при определен размер гуми. Когато промениш размера (като под размер визирам диаметъра) да кажем към по-голям за същия брой завъртания на гумата (обороти) си изминал по голямо разстояние (заради по големия размер) и от тук изчисленията както на километража така и на скоростомера се разминават с действителността. Тук влиза в сила и един друг закон (v = w.r ), но това пък е тема на съвсем други размишления.
              Аз ли немога да те разбера или ти нещо не разбираш показанието километража зависи само от оборотите на двигателя или по точно от оборотите на изходящия вал на скоростната кутия размера гуми няма значение никакво за показанието на километража, ъгловата скорост на въртене на точка от външния диаметър на гумата не е във зависимост със скороста отчетена от километража, в зависимост са оборотите с които се въртят двигателните колела на автомобила. И уредите на са фиксирани по никакъв начин даже си имат и разминавания особенно при ниски обороти. а километража е настроен да е горе долу верен с оригиналния размер гуми, но винаги да показва повече.
              156 1,8 ТS 99
              Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                Аз ли немога да те разбера или ти нещо не разбираш показанието километража зависи само от оборотите на двигателя или по точно от оборотите на изходящия вал на скоростната кутия размера гуми няма значение никакво за показанието на километража, ъгловата скорост на въртене на точка от външния диаметър на гумата не е във зависимост със скороста отчетена от километража, в зависимост са оборотите с които се въртят двигателните колела на автомобила. И уредите на са фиксирани по никакъв начин даже си имат и разминавания особенно при ниски обороти. а километража е настроен да е горе долу верен с оригиналния размер гуми, но винаги да показва повече.

Очевидно и двамата не се разбираме, но пък вече влизаме в излишни спорове. Да приемем, че според теб ако колата е с двуметрови гуми километража (скоростомера) ще е верен, или относително верен, а според мен няма да е верен и да приключим спора , че достатъчно оспамихме темата

Comment

Очевидно и двамата не се разбираме, но пък вече влизаме в излишни спорове. Да приемем, че според теб ако колата е с двуметрови гуми километража (скоростомера) ще е верен, или относително верен, а според мен няма да е верен и да приключим спора , че достатъчно оспамихме темата
                  Не не разбира се че няма да е верен но размера на гумата по никакъв начин не се отразява на показанието на километража влияе на реалната скорост не на отчетената от километража.
                  156 1,8 ТS 99
                  Nissan Murano 2005

Comment

И така да сложа точка на спора.....: По километраж се отчита ъгловата скорост на изх. вал... При 3000 оборота или колкото и да са , гуми с радиус 50км и гуми с радиус 2мм имат една и съща ъглова скорост. Производителя дава с какви гуми трябва да е колата и километража горе-долу отчита вярно по тях.. Ако гумите са по-големи тои ще занижава реалната скорост на автомобила, а ако се сложат по-малки гуми километража ще показва малко повече от реалната скорост. Гумите ще се въртят с една и съща ъгл. скорост.
                    Фатката е дали и при вас когато километража показва 100, оборотите показват 3000....
                    Last edited by qpwo; d.m.y г., 15:59.
                    sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Нещо грешите май. Скоростомера взема инфо за скороста от АБС-а. И точно ако не са гумите каквито трябва при 100 км/ч оборотите няма да са такива каквито при кола с точните гуми.

Някои автомобили имат отделно VSS (Vehicle Speed Sensor) който се намира на първинчниа вал на коростната кутия или на полуоската на предно ляво или дясно колело. От него се вземат данни за скоростта на автомобила отделно от АБС-а.

При мен на 156-цата поне такъв няма и данните се взимат само от АБС.
                      Last edited by oem; d.m.y г., 16:42.

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
                        Здравеите колеги. Искам да питам 2.0 ТС-155коня- 156ците при 100км в час какви обороти развиват. Разбрахме, че 166-ците при 100 км на 5-та са малко над 3000 оборота и лично за мен това е недостатък. Интересно ми е да разбера за скоростната кутия на 156-ците...Благодаря....
                        Това е въпроса, и доколкото разбирам се пита при 100 км/ч по скоростомер колко са показанията на оборотомера ? Пита се на рзличните модели алфи какви са им предавателните числа на скоростните кутии, какво почнахте тука с тези 2-3 метрови гуми да ми слагате, естественно външния диаметър ако е по голям скороста ще е по голяма, но показанията ще са 100 км/ч и 3000 оборота. Аз в момента съм с по голям размер и на 160 км/ч по скоростомер, реално се движа със 170, замерено е, но показанията на оборотомера със тази скорос независимо с какъв размер гуми съм са едни и същи. Тоест ,ако със 100 км/ч съм на 3000 оборота по показания на уредите в автомобила със размер на гумите 17/225/45, същите показания ще има и с малък размер на гумите, разликата ще е в реалната скорост която няма да ти показва скоростомера.
                        Не се пита каква реална скорост ще ти развие автомобила, а с колко оборота каква скорост потдържа ?
                        Пита се защо алфите с много обороти потдържат ниска скорост. Ами явно така са изчислени скоростните кутии, инженерно решение Ауди 100 5 цилиндъра със 100 км/ч е на около 2500 оборота, а Кадилак Ескалейт със 140 км/ч е на 1400 оборота..................... и винаги независимо дали е с 22 цолови джанти или с 26 цоловите, оборотомера си кове на 1400 когато направя 140 км/ч. Различна ми е реалната скорост................тва е ясно.

п.с. Влезте в някой от сайтовете за гуми където има калкулатор, там ясно си пише след като въведеш стар размер и желан размер с колко ще те лъжи скоростомера ако не си с подходящ размер .
                        Last edited by Доко; d.m.y г., 19:57.

Comment

Маи всички говорим за едно и също
                          sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Ето пак снимки- малко размазани, но какво да правя- треперят ми ръцете
                            Last edited by didod; d.m.y г., 20:22.
                            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

браво на колегата Доко за обяснението,а за тези дето си мислят че гумата има значение за отчитането на уредите мога да кажа: ами вдигнете си колата на крик и си махнете гумите и вижте че пак като стигне 3000об/мин ще си показва около 100км/ч
                              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                                браво на колегата Доко за обяснението,а за тези дето си мислят че гумата има значение за отчитането на уредите мога да кажа: ами вдигнете си колата на крик и си махнете гумите и вижте че пак като стигне 3000об/мин ще си показва около 100км/ч
                                Па може и да си прав...

Comment

Working...
                                X